čtvrtek 19. prosince 2013

Předvánoční...

Koukám, že mám dlouhou mezeru mezi příspěvky... Ač jsem se snažila, aby toto období nebylo hektické, život mi nakonec připravil opak. Neustále někoho léčím nebo vozím děti na zkoušky, koncerty, vystoupení... Ale i to k adventu patří - besídky, koncerty, tance, divadlo. Navíc spousta toho, co vyrábím (pokud na to vůbec mám čas), jsou vánoční dárečky pod stromeček, a ne vše tady tedy mohu ukázat - co kdyby se někdo z obdarovaných přišel podívat na tento blog?

V posledních letech jsme s dětmi začali zdobit stromeček už po Mikuláši - abychom si užili vánoc, co to jde, protože je milujeme. Letos Zuzanka rozhodla, že budeme mít vánoce do modra, Tomík vybíral stromeček, a aby ladil se Zuzčiným výběrem ozdob, vybral stříbrný smrček. Je sice trošku do oblouku, ale jinak je krásně rostlý (a pořádně píchá...).




Děti na něj pověsily staré i nové ozdoby - andělíčky, hvězdičky, kouličky, sněhové vločky... Je krásný a už druhý týden nám doma dělá radost.










  

Letos jsem se také zúčastnila vánoční výměny u Ajky na blogu. Bylo mi ctí šít pro Zuzanku z blogu Korálky dnů. Vím, že krásně háčkuje a vůbec to umí s přízí, tak jsem se do podobné techniky raději nepouštěla, abych si neuřízla ostudu. Ušila jsem jí obal na knihu, přidala vyšívanou záložku, a aby to nebyl úplný "měkýš" (pamatujete, jak jsme jako děti rozdělovali dárky na měkýše a dobré dárky?), přidala jsem i knihu, protože někde na blogu Zuzanka psala, že ráda čte. Jen jsem se modlila, aby tuto knihu ještě neměla. Ale prý se povedlo. Zuzanka navíc byla tak strašně hodná, že mi poslala nazpět ještě jeden malý balíček, který máme s dětmi otevřít až o vánocích, tak napjatě čekáme a balíček okukujeme... Zuzanko, moc děkujeme. Jsi zlatý člověk.


Já dostala dáreček od Andrey z blogu I follow your dreams. Když pan pošťák vytáhnul obrovský černý balík, úplně ve mně hrklo. To se určitě spletl. Ale prý ne, je to naše. Zrovna jsem měla doma nemocnou Zuzanku, tak balíček rozbalovala ona - a vytáhla naprostou nádheru - srdíčkový polštářek a zaječího anděla. Během Zuzčiny nemoci byly oba dárečky ve stálé službě - polštářek pod hlavičku, andělíčka do náručí, a při sledování pohádek se léčit - to byl Zuzčin program posledních pár dnů. Andrejko, moc a moc děkujeme, máš moc šikovné ruce.


Ajce moc a moc děkuji za organizaci celé vánoční výměny - moc se povedla!






A nakonec sladká tečka - Zuzanka měla holčičkovskou oslavu 10. narozenin. Slíbila jsem jí, že jí upeču dort. V oblíbené Růžové cukrárně jsem koupila nějaké zdobení, a s Tomem jsem upekla korpus - třenou zebru. Druhý den jsme dort prořízli, naplnili pudinkovou směsí s meruňkovým kompotem (ten Zuzka miluje ze všeho nejvíc),  a celý dort obalili ve šlehačce (sehnala jsem 40%, co drží krásně tuhá i bez ztužovače). Na oslavě bylo 6 holčiček, takže aby se nehádaly, dostaly šest velkých modrých kvítků - pro každou jeden. A pár růžových na dozdobení, 10 svíček na sfouknutí - a holčičky byly nadšené... Dort se snědl hned v sobotu... To byla pro mne největší odměna.








PS: Ptaly se mne kamarádky, co letos budu dávat učitelům k vánocům - dárečky už jsou rozdané, tak můžu - letos jsem paním učitelkám a pánům učitelům šila obaly na knihy....

Pro paní učitelky jsem šila trochu romantické...












 Pro pány učitele novinové, pánské...











Nejsou to všechny, jen ty, co jsem stihla vyfotit, než je děti odnesly do školy.



A podívejte, jakou radost mám! Tohle všechno jsem dostala od virtuálních kamarádek, které mi pomáhají najít tu správnou cestu životem. Ani to není všechno, koukám, některé dárečky jsou už intenzivně používané. Děvčata, moc a moc děkujeme všichni tři! Máme obrovskou radost.












Tak všem krásné a pohodové vánoce!!!

12 komentářů:

  1. Nádherné věcičky z výměny a parádní dárečky. Stromeček je krásný, je to dobrý nápad zdobit ho dřív, jen já to nestíhám...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Amélko, děkuji za návštěvu. Mým jediným vkladem ke stromečku je šoférování. Zbytek už vše dělají děti samotné, včetně postavení do stojanu.

      Vymazat
  2. Jani stromeček máte nádherný! Andrejka ti poslala moc krásný dárek a tvoje obaly jsou nádherné, zvlášť ten pánský!
    A jsem zvědavá co rozbalíš pod stromečkem od Zuzky, doufám že se pochlubíš:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko, především ti patří obrovský dík za organizaci celé výměna. Děkuji, děkuji, děkuji. A jasně, že se pochlubím, co mi Zuzanka zabalila. Sama jsem napnutá jako kšandy:-) Udělala mi obrovskou radost.

      Vymazat
  3. Je to krásné mít tolik kamarádek, které umí potěšit...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, je to nádherný pocit - tolik dárečků jsem snad nikdy v životě nedostala... A tu tašku s dárečky od tebe také mlsně obcházíme... Ale vydržím, jak jsem slíbila na kafíčku. Příště také dostaneš dáreček až pod stromeček, abys byla také tak pěkně napnutá:-)

      Vymazat
  4. Máte krásný stromeček (my zdobíme vždycky v pátek před Štědrým dnem) - tak ať je pod ním hodně dárků, spoustu už jsi dostala předem jak koukám. Taky jsi krásné dárky vytvořila - ty obaly jsou moc hezké, jednoduché, nepřeplácané, elegantní.
    Ten dort jsem si nechala nakonec - super, čtu to v 6 ráno a dumám nad tím, kde sehnat něco sladkého, když jsi mi nadělala chutě :-)))
    Přeji krásné vánoce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, děkuji za pochvalu. Moje šití je hodně jednoduché, no nevím, jestli je to víc mým založením, nebo mou nešikovností... Na nic složitějšího se nezmůžu... I vám všem krásné vánoce a bohatou nadílku dětem!

      Vymazat
  5. Jani, vy už máte nazdobený stromeček!!! Je nádherný! Obě děti se vyznamenaly: Tomík vybral úžasný stromek (oblouk teda nevidím :) ) a Zuzanka vybrala opravdu pěknou barvu, máte to krásné! A doufám, že už se Zuzanka cítí lépe? Měla super parťáka na léčení :) Janinko, užijte si krásně svátky!!! Odpočívejte, užívejte, a hooodně klidu a spokojenosti :) A hlavně zdravíčka, ať ti doma nikdo nemarodí a můžete si to užít! :) Papa, Jola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jolanko, děkuji za milá slova, děti se tu dmou pýchou, jak se jim stromeček povedl:-) Ano, Zuzanka je v pořádku, včera byla ve škole na besídce, dneska jeli se školou do kina. Místo ní jsem nakonec těsně před svátky onemocněla já - ale to asi zná každá máma - vyléčí děti, aby si převzala svou dávku zmutovaných bacilů, kteří už odolávají jakékoliv běžné léčbě:-) Ale za pár dnů bude dobře, momentálně mám pocit, že mi hlava každou chvíli exploduje.

      I vám všem v Jahodovce krásné vánoce, pohodové sváteční dny, radost z blízkosti a pospolitosti, a v novém roce hlavně zdraví a dobré kamarády.

      Vymazat
  6. Nádherný vánoční stromeček,teplo domova :) , krásné sváteční dny Šárka

    OdpovědětVymazat
  7. Janičko, krásné a veselé Vánoce.
    IVA

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře! Jsou pro mne moc důležité. Jana

25.12.2022

 Krásné a poklidné vánoční svátky všem! U nás rochu ve zmatcích, trochu v nemoci, ale i tak jsme si Štědrý den s dětmi užili dle možností. S...