neděle 8. dubna 2012

8. dubna 2012

Včera sobota byla, včera byl pěkný čas....







Včera jsme měli Dámský klub. Přišly dvě nové tváře, obě moc šikovné dámy. Začaly jsme šít druhou charitní deku, dohodly se na prošívání té první - prostě to byl moc příjemně ztrávený den.








Po návratu domů jsem byla nadšená a natěšená na další šití, a navrchu hromady nedokončených (i nezačatých) věcí se na mne usmíval panel s kuchyňskou zástěrou a chňapkou, které jsem si nedávno koupila u Jindřišky. Moc ráda vařím, a ráda nosím při vaření zástěry. A co vy? Chňapky ale moc nepoužívám, ale mám ráda různé podložky pod konvici s čajem...









Na panelu byl natištěný i návod, takže ušití bylo hračkou. Jen jsem trochu bojovala se strojem, protože s novou nití nechtěl entlovat. Nakonec jsem nasadila overlockovou patku, a bylo. Do podložky jsem dala dvě vrstvy zbytků fleesu, aby horká konvice neničila lakovaný povrch stolu.









































Už se moc těším, až v ní něco dobrého dětem uvařím....

3 komentáře:

  1. Moc krásná zástěra, Janičko! Zástěty nenosím, ani nevím proč, ale moc se mi líbí! Asi je to tím, že rozhodně nemám tak krásné jako Ty! Ten oblouk pod průramky jsi jenom zahla, nebo je tam šikomý proužek?

    OdpovědětVymazat
  2. Jani, jsi fakt šikula!! Zástěrka je pěkná! Já také nepoužívám zástěry. Asi proto, že jsem líná si nějakou oblékat :-) Rozárka ale má, jenže už je jí malá, tak ji posledně nosil Adámek :-) :-)

    Podložka je krásná... vůbec, ta látka je moc pěkná! Tak přeji příjemné vaření a stolování! :-) J.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře! Jsou pro mne moc důležité. Jana

25.12.2022

 Krásné a poklidné vánoční svátky všem! U nás rochu ve zmatcích, trochu v nemoci, ale i tak jsme si Štědrý den s dětmi užili dle možností. S...