úterý 18. prosince 2012

Dárečky pro paní učitelky...





Letos v září jsem se vrátila po několika dlouhých letech zase k paličkování. Měla jsem ze začátku strach, jak mi to půjde, zda jsem nezapomněla, ale docela to jde... Je fakt, že se zatím nepouštím do ničeho složitého, ale jde to a tolik to nedrhne....

Pro paní učitelky jsem upaličkovala srdíčka z časopisu Anna. Už jsem je kdysi paličkovala. Kdysi jsem doufala, že udělám srdíček tolik, abych je mohla věšet na vánoční stromeček. No, nikdy se mi to nepovedlo - vždy jsem je stihla rozdat. A stejně dopadla i tato dvě:-)








Ale co k srdíčkům? Napadlo mne, že paní učitelky určitě čtou (tedy měly by, ne?). Tak co třeba jednoduchou krajkovou záložku? Protože jsem letos paličkovala hodně, hodně proužků na 3D vánoční ozdoby (které jsou už pryč, ani jsem je nestihla vyfotit), tak jsem přidělala další proužky a z nich jsem místo kouliček udělala záložky.

Snad se dáreček bude líbit....








Když jsem byla naposledy u babičky, dala mi rozvyšívaný obrázek z doby, kdy ještě mohla vyšívat. Bohužel ho nestihla dokončit, tak jsem se rozhodla, že ho za ní dokončím, aby měla radost. Sada je od firmy Orchidea. Obrázek byl předtištěn na aidě, bohužel šejdrem. Křížky neseděly... Nakonec jsem to, co bylo vyšito, vypárala. Obrázek oskenovala a vyšívala nakonec podle vytištěné předlohy. Dopadnul dobře, ne? Babička byla rozhodně nadšená, a to bylo pro mne to hlavní.





 A protože vánoce jsou už za rohem, doma jsme si to vánočně nazdobili. Vytáhli adventní kalendáře, svíčky, věnečky. Už máme dokonce i ozdobený stromeček:-))


















Dokonce i vánoční kaktus nám vykvetl... Tohle je třetí (a poslední). Červený a růžový jsou už odkvetlé. Bohužel....


1 komentář:

  1. Já taky čtu :-))) Krásně paličkuješ, a pak, že nic nestíháš! Domov máte krásně nazdobený, to já zatím nic moc...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře! Jsou pro mne moc důležité. Jana

25.12.2022

 Krásné a poklidné vánoční svátky všem! U nás rochu ve zmatcích, trochu v nemoci, ale i tak jsme si Štědrý den s dětmi užili dle možností. S...