pátek 31. května 2013

Nová kniha - nová zábava???

Dnes jsme se byly podívat se Zuzankou v knihkupectví - obě milujeme vůni nových knížek, a tak i když nemáme přesnou představu proč a co koupit, rády tam zajdeme, probíráme se novými i staršími knihami a ukazujeme si, co se nám líbí, co máme doma, co jsme si půjčily v knihovně... Zítra je Den dětí, tak jsem si říkala, že bych Zuzance mohla nějakou malou knihu pro radost koupit. A také, že jsme objevily. Jen je otázka, zda to bude kniha spíš pro mne, s výslednými výtvory pro Zuzanku:-))

Kniha se jmenuje Háčkujeme pro panenky, autorkou je Cendrine Armani, vydalo nakladatelství Metafora.

Knížečka to je útlá, brožovaná, určená pro panenky 36 a 42 cm velké. Některé střihy se samozřejmě opakují, ale to nevadí - aspoň je vidět, co lze s jedním střihem podniknout. Zuzanka se učí háčkovat, už umí řetízec a krátký sloupek, tak třeba jí tato kniha zase kousek někam popostrčí...

Tak teď už jen najít nějaké příze, háčky, vybrat první pokusnou panenku a zkusit, co dokážeme...








Modely na první pohled nevypadají příliš složitě, některé jsou vyloženě lehounké, takže si myslím, že bychom je mohly se Zuzankou zvládnout. Sice spíše zvládám popisy v grafické formě (holt ten technik se nezapře), ale snad vyluštím i psané popisy. V nejhorším případě budu muset volat o pomoc a zmermomocnit nějakou kamarádku, aby mi vše vysvětlila.

Zatím jediné, co mne překvapilo, je, že neuvádí sílu použitých přízí, aby člověk alespoň dokázal odhadnout, co má použít na který model. Ale i tady si myslím, že si nějak poradíme. Navíc nemáme ani totožné panenky, takže se musí vše přizpůsobit stávajícím panenkám, které máme doma.

Jasně, že mne svrbí ruce, a ráda bych popadla háček hned dnes večer a do zítřka panence uháčkovala krajkové spoďárky, svetříček a sukničku:-) Ale asi to nevyjde - aktuální plány jsou naprosto jiné. Bohužel.

2 komentáře:

  1. Jak vidím, nemáš co dělat, tak si vymýšlíš nové činnosti :-) Ale správně, to Ti schvaluji. Hlavně je hezké, že to děláte se Zuzankou společně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivi, odhladla jsi to přesně - nevím, kam skočit, ale Zuzanka vymyslí zase něco nového, co je nezbytně nutné vyzkoušet.... Mimochodem - panenka už má kalhotky, nabírané:-))

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře! Jsou pro mne moc důležité. Jana

25.12.2022

 Krásné a poklidné vánoční svátky všem! U nás rochu ve zmatcích, trochu v nemoci, ale i tak jsme si Štědrý den s dětmi užili dle možností. S...