úterý 8. října 2013

Samplerová deka - hotové bloky, vymýšlím sestavení

V Dámském klubu jsem se dozvěděla, že děvčata v klubu chtějí šít patchworkovou samplerovou deku podle knihy Květy Sudové. I když už na klub téměř nedocházím, tak mne společné šití nadchlo, knihu jsem si zapůjčila v knihovně u nás ve městě a do dalšího klubu jsem urychleně ušila první dva bloky. Na klubu jsem se zklamáním zjistila, že většina děvčat projekt společného šití vzdala.

Ale když už jsem první bloky měla ušité, tak to přece nezvdám, no ne? Tak jsem se kousla, a rozhodla, že tu samplerovou deku fakt ušiji. Na květnovém šicím víkendu jsem ušila dalších osm bloků. Hotové bloky vypadaly takto:





Nedávno se u Světlušky objevila výzva ke společné likvidaci kostlivců a ufounů. A protože jich mám požehnaně, a tak krásně se ta výzva sešla s mou nedávnou bilancí ufounků tady na blogu, tak jsem se přihlásila, že dokončím tuto deku. V minulém týdnu jsem dokončila zbývající dva bloky. Teď si čmárám na papír různé možnosti sestavení této deky - navrhované vypracování v knize se mi moc nelíbí, ráda bych zkusila zase něco jiného.

6 komentářů:

  1. Pane jo, to bude parádní deka:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko, díky moc za pochvalu. Od tebe obzvlášť těší.

      Vymazat
  2. Jani, ty bloky jsou nádherné! Vidím tam i takové složitější kousky... Už se těším na konečné sestavení :) Bude pro Tomáška? (jako že kvůli té modré a hnědé) :) Jola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jolanko, díky. Tahle deka by měla být konečně pro mne, ještě žádnou nemám. Je tyrkysovo hnědá do mé tyrkysové ložnice. Tedy doufám. Ač obě děti mají každé po dvou dekách, tak mlsně pokukují i po této.

      Vymazat
  3. Ty to máš jako vždy dokonalé!

    OdpovědětVymazat
  4. blocky vypadaji moc hezky - bude to hezky deka :) Tesim, az ji uvidim celou...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře! Jsou pro mne moc důležité. Jana

25.12.2022

 Krásné a poklidné vánoční svátky všem! U nás rochu ve zmatcích, trochu v nemoci, ale i tak jsme si Štědrý den s dětmi užili dle možností. S...