neděle 1. března 2020

29.2.2020

Přestupný rok. Kolikrát za život se mi podaří zapsat záznam s tímto datem? Kolik lidí slaví narozeniny v tento den? A kolik jich slaví sté narozeniny, jako moje babička (i když jí 100 bude až 5. března)? Dnes byla velká rodinná oslava, a kdy jindy oslavit takové jubileum než 29. února? :-)



Minulý týden jsem byla v hotelu Studánka u Rychnova nad Kněžnou. Já vám nevím, ale nikdy mne nenapadlo přemýšlet nad jakou Kněžnou ten Rychnov je. A když mi řekli, že ta Kněžna není Kněžna, ale řeka Kněžná, tak jsem z toho byla celá paf. Divný název, Kněžná. Ale co už.
Téměř reálné foto (moje osoba)

jó, takhle kdyby se hublo - dva kroky doprava, a padesát kilo dole, paní...


Hotel byl kouzelný, opravený, krásné pokoje, milý personál, spousta wellness procedur. Procházky po okolí také super. Moc děkuji za pozvání. Ráda si zase někdy zopakuji.





No, a protože přece nebudu na hotelu sedět po večerech s rukama v klíně, přibrala jsem si ruční šití. Hexagonky přibývaly rychle, hodně mne to bavilo, a uvažuji o pokračování.







Výsledkem je kapsička na hygienické potřeby. Látky bavlněné, české, koupené kdysi na PPM jako balíček barevně sladěných zbytků pro Zuzku na začátky šití. Tak začátky jako začátky, že? Zádíčka (vnitřek kapsičky) - zbytky z noční košile, která mi už dávno nebyla, ale ten vzorek byl tak náádherně romantický, že jsem si ho schovala na šití na panenky. Na panenky už nešiji, ale látka se hodila. Výplň sakon. Prošito dle návodu v knize. Lemovku se mnou vybíral mladý kolega z práce - aneb jak dostat ajťáka do krámu, a donutit ho konzultovat výběr šikmého proužku. Dcera byla z výběru nadšena, já při šití podstatně méně. Je moc úzký, bylo to hodně natěsno. Příště širší. Natloukací druk ze socialistických zásob byl nasazen těsně před půlnocí. Vzbudila jsem skoro celou čtvrť, ale bylo hotovo :-)


1 komentář:

  1. tak to jste byly kousek ode mě, jsem ráda, že se vám tam líbilo a určitě jste si odpočinuly....pokud bys tato pouzdra chtěla šít ve větším množství, můžu ti poslat na babču své zbytky :-), je mi to líto vyhodit, ale k ničemu kloudnýmu už nejsou a než je zpracuju, tak budou další a zavalí mě :-D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře! Jsou pro mne moc důležité. Jana

25.12.2022

 Krásné a poklidné vánoční svátky všem! U nás rochu ve zmatcích, trochu v nemoci, ale i tak jsme si Štědrý den s dětmi užili dle možností. S...