středa 25. září 2013

Na houbách Zuzčinýma očima

Před týdnem jsme se Zuzankou vyrazily na výlet. Vlakem jsme dojely jednu stanici do Lysé nad Labem, a pak jsme se po turistické značce vydaly zpět podél trati lesy domů. Zpět přes řeku jsme chtěly jet přívozem z Káraného.

Představovaly jsme si, že cestou nasbíráme pár hub - hlavně pro Tomíka na jeho milované kyselo. Po pravdě, těch jedlých jsme moc nenašly. Ale na pár řízků a plněná rajčata to dalo.

Zuzanka si ale půldenní procházku užila i jinak - zkoušela svůj nedávno nový fotoaparát. Všechny fotografie v tomto příspěvku fotila sama.

Moc jí bavilo fotit "prašivky" - co si budeme povídat - většina jich je velmi fotogenických - kolikrát podstatně více jak všem známé hříbky, babky a klouzky... 











































































































 Na konci nás čekala louka plná rozkvetlých ocúnů a vílí dub (prý se vstupem do pohádkové říše).

























Cestou jsme se stavili i svatováclavské kapličky - dříve tam bývaly nádherné zahrady, vodotrysk a poustevna. Podle rytin to tam muselo být moc a moc krásné. Sochy andělů, které tam zbyly, jsou ale úžasné i nadále. Nejzajímavější na nich je, že nikdo nezná jejich autora. Musel to být někdo velmi šikovný, předchůdce Matyáše Brauna, kterému byly sochy dlouho přisuzovány.


















5 komentářů:

  1. Zuzanka je šikovná, fotky jsou nádherné! A ta muchomůrka červená, ta je dokonalá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko,

      moc za Zuzanku děkuji. Sama jsem byla překvapená, jaké krásné fotky se jí podařily. Na kartě bylo vidět, jak se postupně lepšila. Poprvé jsme na houbách vydrželi déle jak pět minut:-)))

      Jana

      Vymazat
  2. Jani, Zuzanka by mohla směle nabídnout fotky do atlasu hub! Fotečky jsou opravdu nádherné!!!
    Krásné dny! Jola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jolanko,

      moc děkujeme za pochvalu. Sama jsem byla překvapená, jaké pěkné fotky se Zuzce povedly. Sama si ušetřila na fotoaparát, který si i sama vybrala a objednala, tak jsem od něj nečekala žádné zázraky...

      I vám krásné dny.

      Jana

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře! Jsou pro mne moc důležité. Jana

25.12.2022

 Krásné a poklidné vánoční svátky všem! U nás rochu ve zmatcích, trochu v nemoci, ale i tak jsme si Štědrý den s dětmi užili dle možností. S...