úterý 4. června 2013

Loudavý pešek - 2. kolo - konečně fotky...

Venku pošmourno, i když se občas na nás i sluníčko usměje. Pro nás už pěkný den, protože řeka ani potok se nevylily ze břehů a nezatopily nás. Při poslouchání a sledování zpráv je mi ale hodně úzko - je mi moc líto všech lidí, kterým příroda ukázala, že je silnější, než si pořád my lidi myslíme...

Zuzanka dnešní den strávila ve svém pelíšku a háčkovala na prstech čelenky pro kamarádky ze skauta. Je nemocná, ale jenom trošičku - kašel a rýma nejsou žádné životu nebezpečné nemoci. A já si konečně vzpomněla, že jsem ještě nevyfotila hotové 2. kolo Loudavého peška, které už je nějaký ten pátek hotové - však už také pomalu rychle začínám pracovat na kole třetím.






První kolo, tj. střed, je šité na papír. Druhé kolo jsem chtěla ušít jinou technikou, takže je šité podle freezer papíru - vzor jsem nakreslila na matnou stranu freezer papíru, rozstříhala na jednotlivé dílky a ty jsem nažehlila na rubovou stranu látky. Vystříhala jednotlivé dílky s přídavky na švy a pak sešívala tak, abych nepřichytila do švů nalepený freezer papír. Po sešití jsem papír vyloupla a bylo hotovo.

Jak je to tak napsané, zní to jednoduše, ale vzhledem k velikosti dílečků to byla docela nimračka. Musím ty dílky v dalších kolech nějak zvětšit, protože jinak se z toho za chvíli zblázním...  I tak nejsem stoprocentně s přesností svého šití spokojená, je vidět, že potřebuji více trénovat....


6 komentářů:

  1. Vypadá to moc hezky, ta modrá to ozvláštnila, úplně vidím hrozny modřenců.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné, a perfektně ušité:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné, Janičko, ty modřence, to je trefné přirovnání. Jsem moc zvědavá, kam posuneš Peška dál.
    Já si u svého Mystery už doslova měsíce lámu hlavu nad 4. kolem; přijde mi, že navázat na někoho jiného je o dost lehčí než navázat sama na sebe.

    OdpovědětVymazat
  4. Jani, máš to prostě nádherné!!!! Už se těším na třetí kolo. Jsem si jistá, že to bude krásné :) A vůbec jsem zvědavá, do jakého rozměru až plánuješ dojít?

    Super, že jste v suchu!!! To občasné sluníčko umí potěšit, viď? :)

    Krásné dny a Zuzce přeji brzké uzdravení!! Pa, Jola

    OdpovědětVymazat
  5. Tak mně to rozhodně jednoduše neznělo. Ani si tu práci nedovedu a raději ani nechci představit :-) Máš to nádherné, klobouk dolů!

    OdpovědětVymazat
  6. This is beautiful. I need to learn paper piecing to be able to get such precise points.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře! Jsou pro mne moc důležité. Jana

25.12.2022

 Krásné a poklidné vánoční svátky všem! U nás rochu ve zmatcích, trochu v nemoci, ale i tak jsme si Štědrý den s dětmi užili dle možností. S...