pondělí 1. dubna 2013

Veselé Velikonoce!

Veselé Velikonoce všem!






Doufám, že jste si dnešní svátky jara užili alespoň tak jako my. Upekli a nazdobili jsme perníčky i beránka, nastrojili stůl, a jaro přivolali rozkvetlou kyticí narcisek...







Zuzanka letos dostala od babičky starý kroj - i já v něm svého času chodila. Kroj jsem vyprala, spravila. Už je opravdu starý a místy už se rozpadá, ale zatím vypadá pěkně, rozhodně Zuzanka je z něj celá unešená... Není to tak dlouho, co nás nutila vyrábět Moranu a za zpěvu písní ji vynášet do Labe - právě prochází obdobím národního uvědomění - národní obrozenci by z ní měli radost:-) Takže jsme ráno načesali copánky, oblékla kroj s bílými punčoškami a vítala koledníky nastrojená jak z minulého století. Mladší to nechávalo klidné, starším (už téměř dospělým) se moc líbila, tak nevím, zda příští rok nebudu muset dělat bližší garde:-))











Tak takto u nás vypadaly velikonoce....









2 komentáře:

  1. Zuzanka je krásná cérečka :-)Velikonoce jsem měli nádherné! Moc hezky jste si to užili, kroj je naprosto dokonalý! Je úžasné takhle vést děti k tradicím.
    Akorát mám poznámku k narciskám - moc to jaro teda nepřivolaly! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ivanko, u nás bylo celkem slušně. Dokonce odpoledne na varhanním koncertě v husitském kostele nám sluníčko prosvětlovalo kostel vysokými okny - vypadalo to moc krásně... Ale zima byla, a velká. To je pravda.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře! Jsou pro mne moc důležité. Jana

25.12.2022

 Krásné a poklidné vánoční svátky všem! U nás rochu ve zmatcích, trochu v nemoci, ale i tak jsme si Štědrý den s dětmi užili dle možností. S...