pátek 15. července 2016

Novinky

Krásné léto! To to utíká... Poslední příspěvek na Valentýna, a už máme upáleného Mistra Jana Husa... Co se za tu dobu událo?

Zuzka měla baletní defilé, příští rok bude jednou z hlavních rolí, protože bude absolvovat. Přestože letos nemohla chodit se svým ročníkem a chodila s o dva roky staršími, vůbec to na defilé nebylo vidět - vše zvládla skvěle. Ano, v jednom tanci neúčinkovala, ale to přece vůbec nevadí. Na mně byla úprava a dozdobení kostýmu.



Opět jsem strávila víkend v Harrachově s milými Semilskými děvčaty, ušila jsem svou první rámečkovou taštičku jako dárek:







Přivezla dětem penály:


(Tomův už má zip samozřejmě začištění a je v plném provozu)



A dva topy na dodělání - jeden stoletý konečně sešitý, a vyzkoušela jsem si flik-flaky








Zuzčině kamarádce jsme k narozeninám ušily kreslicí portfolio, když už se blíží ty prázdniny:






Také jsem malé ušila tréninkovou baletní sukýnku z lehkého žoržetu od babi z půdy - sice se hodně mačká, ale má všechny požadované atributy - je téměř kolová, lehká, ale přitom plihne... Naše tanečnice se totiž letos účastní muzikálového tábora, kde budou s herci a korepetitory z muzikálů z Prahy studovat muzikál, který na konci tábora předvedou veřejnosti. Tak jsem zvědavá, jakou roli dostane. No, vím určitě, že v orchestru to nebude :-)


 A protože jsem se pustila do úklidu šicí dílny, tak léto je ve znamení recyklace - Zuzce šiju nové polštářky z bývalého kostýmu modré sovy - z per tak vznikají květy :-)


Nezahálela ani jehlička - dokončila jsem pro mámu i posledního Muchu z časopisu Nápady a rady a dala je u pana Makového na Černém Mostě zarámovat tak, aby všechny obrazy byly stejné - sice je pasparta tmavší a dřevo světlejší než ti starší dva, ale čas vše sjednotí... Až je u mámy pověsím, tak vyfotím.

Pro kamarádčiny holčičky jsem vyšila dvě vílečky z čínských sad. Ani jsem je nestihla oprat a vyžehlit, a už odfrčely s tím, že budou zabudovány do polštářků malých princezen.



Další novinky přibývají v záložkách HAED a 365 block challenge - snažím se zase pokračovat...

Děti byly v zahraničí se školou - oba v Anglii, a Zuzka si dala ještě navíc Francii. Fotky a zážitky úžasné, dostala jsem i pár dárečků, rozhodně mají vzpomínek celé přehršle. Pak jsme sháněli učebnice pro kvintána, protože už si je musí pořizovat sám, sekundánka si je přinesla v batohu ze školy. Vysvědčení oba přinesli krásná, jsem na ně nesmírně pyšná.

Na zahrádce nám ledacos kvete - třeba leknín ve škopku, nebo po letech amarylka plnokvětá, jako zebra pruhovatá...


Urodily si i třešně - bylo jich letos strááášně moc, rozdávala jsem, co to jen šlo, byla by škoda nechat je shnít a opadat. I tak máme v mrazáku víc jak deset kilo vypeckovaných a zamražených. Pecky jsem samozřejmě schovala, vyprala, na sluníčku usušila a na zimu si z nich udělám masážní hřejivé polštářky.





Takže léto je v plném proudu, užívejte si ho aktivně





i pasivně








12 komentářů:

  1. Ty jsi ale pilná. A vše moc hezké. Fli-flaky vypadají dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, děkuji za návštěvu i povzbuzení. Do flik-flaků se mi dlouho nechtělo, ale šily se krásně, a určitě nezůstaně u těchto jedněch jediných. Krásné léto!

      Vymazat
  2. Mě mrskne! Úžasný příspěvek, plný aktivity. Jdu do kouta :-) . Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, ty jsi kecka :-) Polez z kouta, však to je práce za skoro půl roku, tak to vypadá, že skoro nic jiného nedělám, ale není to pravda. Krásné léto v koutě stejně nenajdeš :-) Jana

      Vymazat
  3. Jak to všechno zvládáš? Máš nějaký záložní zdroj či co?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alice, nestíhám ani polovinu toho, co bych měla, a ani desetinu toho, co bych chtěla :-) Ale to asi všechny, tak prostě co stihnu, to je. Super prázdniny pro celou vaší rodinu!

      Vymazat
  4. Jak to všechno zvládáš? Máš nějaký záložní zdroj či co?

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný den, škoda, že sem nejde vložit fotka...ale mám nachlup stejnou fotku se zrzavým kocourem z habrů. Náš počkal, až vylétnou ptáčata z hnízda a ubytoval se místo nich. Spí tam denně. Mějte krásné prázdniny. Iveta

    OdpovědětVymazat
  6. Děsná pilňucha! :-) Já jsem šicí stroj ještě letos nevytáhla a výšivku nedodělala ani jednu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivi, mně tvoření také skončilo. Nevím, zda definitivně, nebo dočasně, ale skoro vůbec nestíhám...

      Vymazat
  7. Ty vílečky se ti Jani, moc povedly,ale i ostatní věci jsou moc krásné,holt zlaté české ručičky a zlaté mámino srdíčko k tomu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo, děkuji. Co by máma pro dítě neudělala, že?:-) Známe to všechny

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře! Jsou pro mne moc důležité. Jana

25.12.2022

 Krásné a poklidné vánoční svátky všem! U nás rochu ve zmatcích, trochu v nemoci, ale i tak jsme si Štědrý den s dětmi užili dle možností. S...