úterý 23. října 2012

Halloweenská příprava

Obě moje děti milují dýně - a to doslova. Rádi je pěstují - na jaře sází semínka a chodí se dívat, jak se zvedají první lístečky, chrání je před šneky a slimáky, chodí zalévat, těší se z každého květu a plodu. Pozorují s nadšením, jak se plody zabarvují, poměřují velikosti a plánují, co s tou dýní podnikneme. A jsem u druhé oblasti - milují jídla s dýní - polévky, pyré, koláče, chutney, marmeládu, džus... A samozřejmě, že vysloveně milují dlabání dýní na tzv. halloweeny... Máme dokonce několik dýní keramických, kdybychom náhodou některý rok nevypěstovali a nesehnali dostatek dýní na dlabání a svícení.

















Vloni jsem ukazovala, že jsem jim ušila prostírky. Nějak se to ale nesešlo, a nestihla jsem je dokončit. Letos jsem strávila šicí víkend s novými známými v Harrachově. Bylo to super - dva dny a dva večery se stejně zaměřenými lidmi, kteří mi ukázali spoustu různých vychytávek. Doufám, že i já jsem jim řekla aspoň něco nového. No, a na tento šicí víkend jsem si s sebou vzala ty nedokončené prostírky. Dodělala jsem je tam. Sice jsem nesehnala svítící nit na prošití pavučin, ale prošila jsem je lesklou světle šedou nití, takže vypadají docela skutečně.










 
A k prostírkám jsem ušila i běhoun na stůl. Jde o úplně jednoduchý obdélník režné látky (bomulu z Ikea), prošitý do pavučin ozdobným stehem. Abych ho sladila s prostírkami a halloweenskými barvami, olemovala jsem ho pruhem sešitým z černé a oranžové látky. Nápad jsem viděla u Vanessy Christenson, která je mou oblíbenou designerkou, kterou sleduji už několik let.









4 komentáře:

  1. Jani... nemám slov! Jsi šikovná, je to moooc krásné!! U vás musí být veselo! A na svíčky jezdíš do Ikea? Nám už došly, chystám se tam :-) No a dýně... ty jsme pěstovali, když jsem byla malá. Máma udělala pak kompoty a to bylo vše. Takže k nim nemám nijak hluboký vztah (byť ty kompoty byly super!) Ale předloni jsem pěstovala takové ty malé ozdobné potvůrky... příští rok jdu do nich zas, ale manžel mi vymezí místečko, aby nám opět nelezly do trávníku :-) Strašení zdar! :-) J.

    OdpovědětVymazat
  2. Mám ráda stránky šikovných rukou a tady je to moc krásné,kdysi jsem také hodně vyšívala,háčkovala,pletla..nu jako máma od dětí ,stále bylo co dělat.A vážím si všech lidiček kteří umí vytvářet krásné věci.Zdraví Janiko

    OdpovědětVymazat
  3. Nějak si zamrzla :-) Jukni se ke mně na blog, máš tam ode mne úkol :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře! Jsou pro mne moc důležité. Jana

25.12.2022

 Krásné a poklidné vánoční svátky všem! U nás rochu ve zmatcích, trochu v nemoci, ale i tak jsme si Štědrý den s dětmi užili dle možností. S...