středa 31. prosince 2014

Mezi svátky

...i k nám do nížiny dorazil sníh. Škoda jen, že den po tom, co děti odjely na hory, aby si užily alespoň technického sněhu a ledu na zimním stadionu pod střechou. U nás takovou možnost široko daleko nemají. Teď by se tu koulovaly, sjížděly miniaturní kopečky na lopatách a stavěly sněhuláky. Místo toho to dělají v Krkonoších. A já tu ometám auto a užívám si pohledu na zasměženou zahradu a psa, který je z radosti ze sněhu víc bílý jak černý a chová se jak malé štěně.

No, a co že dělá samotná máma doma? Tedy kromě obvyklého víceboje - zvěř, úklid, prádlo, vaření, práce - mi zbývá každý večer pár chvilek na jehlu a nit. Přemýšlení nad tím, do čeho se pustit, nebylo dlouhé - na posledním vyšívacím srazu v Edenu jsem si koupila sadu od RTO Beauty in the hat (Kráska v klobouku, ale vy určitě všichni vládnete angličtinou, azbuku neumím na klávesnici nadatlovat).

Vyšívat jsem začala už 20. prosince 2014. Ze začátku bylo vyšívání náročné - myšlenky se rozbíhaly na všechny strany, únava při předvánočním maratonu byla znát, ale teď už to jde jedna báseň. Hotový je první list předlohy ze dvou (taky tam toho bylo nejméně), od včerejšího večera už kráska není zombie, ale zahlíží na mne, kdy že jí dokončím ten klobouk s růžemi a ozdobami.... Přechody v obličeji jsou trošku ostřejší, než jsem zvyklá od jiných výrobců, ale ústa, nos i oči jsou jak živé. Je fakt, že jí vlastně vrhá do obličeje stíny ten klobouk, co bude mít na hlavě, tak to tak asi má být... A já už navíc vím, pro koho tento obrázek bude. Ale zatím nepovím - co kdyby se náhodou podíval/a na tyto stránky?

Dnes je poslední den tohoto roku - za chvíli budeme říkat uplynulého. Jaký byl? Těžko říct - na jednu stranu těžký a náročný, přesto přinesl řadu pěkných chvilek a momentů. Doma už mám dva teenagery - z malých dětí vyrůstají malí dospělí, se svou vlastní hlavou a názory. Ač se na ně kolikrát zlobím, přesto jsou pro mne dvě nejúžasnější bytosti, které mám z celého srdce ráda. No, a jaký bude ten nový rok - rok 2015? Přece takový, jakým si ho sami uděláme. Nespoléhejme na hvězdy, osud, druhé - největší pomocí jsme si sami. Tak ho udělejme sobě i svým nejbližším pohodovým, příjemným, radostným, šťastným...


18 komentářů:

  1. To je nádhera? Takový kus jsi vyšila od 20.12.? To je k neuvěření!! Těším se na celý obrázek.
    Přeji, ať nový rok vyjde přesně podle vašich představ. K tomu pořádnou nůši zdraví!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. To zdraví beru všemi deseti - zrovna marodí Zuzka. Chudák si ani ty hory neužila - strávila je v posteli před televizí.:-(

      Vymazat
  2. Krása! Taky jsem hodně křížkově vyšívala, ale už na to nevidím ani s brýlemi. Těším se jak bude hotový obrázek vypadat.
    Přeji šťastný nový rok!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlasti, děkuji za zastavení a milá slova. I vám všem tam u vás šťastný a spokojený rok!

      Vymazat
  3. Jani, ať je ten příští rok o chlup lepší nebo alespoň stejný jako byl ten letošní. Hodně zdraví, štěstí a sil do toho nového! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, pokud se to tak povede, bude to super. I tobě a tvé rodině hlavně zdraví a štěstí.

      Vymazat
  4. Moc krásné...
    Ať je váš rok přesně podle vašich představ!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, děkujeme! I vám krásný a úspěšný rok!

      Vymazat
  5. Krásný nový rok i Tobě :-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Moc se těším na další rok strávený nad tvými úžasnými příběhy ze zahrady! Jsou to nejlepší večerníčky pro děti i dospělé!

      Vymazat
  6. Jani, hezký nový rok tobě i dětem. Buďte zdraví, šťastní a spokojení. A výšivka bude nádherná, já na takové mrňky už dobře nevidím

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evo, děkuji i za děti. A ony to zase takové mrňky nejsou. Tedy na tomto obrázku.

      Vymazat
  7. Jani, dobrý, zdravý a pohodový nový rok!!

    A mimochodem: obdivuji ten kus práce!!! Těším se na pokračování :) Pa a moc krásné dny! Jola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jolanko, i vám všem v Jahodovce úžasný rok, plný skvělých zážitků, prožitý ve zdraví a radosti.

      Vymazat
  8. Vše nej v Novém roce,hlavně pevné zdraví,štěstí spokojenost a splnění všech tajných přání přeje Marťula

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marto, moc a moc děkuji za krásné vinšování - nějaká ta tajná přání se snad v koutku duše krčí, tak kdyby to vyšlo, bylo by to super:-) I vám přeji,ať máte před sebou úžasný rok, prožitý ve zdraví a radosti.

      Vymazat
  9. this is gorgeous my sweet lady....by the way...reply to me so I can have your email addy..when you leave a note on mine you are a no reply blogger which means there is no email to answer...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dear Mdm Samm, thank you for stopping by and leaving such a neat comment. I sent you a message, I am not no-reply blogge:-)

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře! Jsou pro mne moc důležité. Jana

25.12.2022

 Krásné a poklidné vánoční svátky všem! U nás rochu ve zmatcích, trochu v nemoci, ale i tak jsme si Štědrý den s dětmi užili dle možností. S...