neděle 20. prosince 2015

Poslední adventní neděle

byla ve znamení dárků pro děti a jejich kamarády. Vlastně jenom pro kamarádky Zuzky, protože Tomáš už má prázdniny, a svým kamarádům dal dárky v pátek. Sice mne poprosil o mincovníčky, ale opravdu jsem to nestíhala, tak snad za rok...

Zuzka si přála pro své kamarádky obaly na knížky. Ještě nejsou všechny hotové, tak alespoň ty, co jsou, nebo spíš byly, protože některé už byly dnes předané. Zuzka si vybrala obrázky v krabici s panely, napsala k nim, pro kterou kamarádku ho chce, a na mně byla finální realizace. A protože mne puntíková mánie stále nepouští, tak jsem obaly vytvořila vesele punťaté. Zuzka ale trvala na tom, aby byly obaly tmavší, neboť děvčata tahají knihy neustále po taškách s sebou, takže světlé by asi trpěly.


A když už jsem byla v tom šití, zpracovala jsem Zuzčino nejoblíbenější tričko. Dostala ho před pár lety od babičky z Praskoles, bylo její milované, jenže já už jí ho nedovolovala nosit, neboť jí bylo viditelně malé. Uprosila mne tedy na polštářek. Dlouho jsem hledala bavlnu, která by se barevně a vzorově k tričku hodila, nakonec jsem se rozhodla pro imitaci džínoviny. Výšivku kolem obrázku si vybrala Zuzka osobně, na mně pak bylo dopočítat se správného umístění. Celkem se mi to i povedlo. Polštářek je velký 40x40 cm, zip je ve spodním švu. Malá už na něm leží :-)


Druhou adventní neděli jsme zakončili vystoupením folklorního souboru Šáteček v Přerově u skanzenu. Teď večer už jenom pohádka - Pyšná princezna - bez té by snad ani nebyly vánoce.

Krásné vánoce všem!



6 komentářů:

  1. Máš můj hluboký obdiv. vosarka

    OdpovědětVymazat
  2. Jani, stíháš toho hodně a krásně :) Přeji Vám kouzelné svátky :) Jola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proti tobě jsem rychlá jak mrtvá želva, Jolanko. I vám tam nahoře krásné svátky a bohatou nadílku dětem!

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Ajko, moc děkuji. Překrásné vánoce i tobě a tvé rodině!

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře! Jsou pro mne moc důležité. Jana

25.12.2022

 Krásné a poklidné vánoční svátky všem! U nás rochu ve zmatcích, trochu v nemoci, ale i tak jsme si Štědrý den s dětmi užili dle možností. S...