neděle 30. října 2011

30. října 2011

Včera jsem byla na výletě. S kamarádkou jsme vyrazily se zájezdem, který organizovala Monika Brýdová, do Wiesbadenu na výstavu Kreative Welt.

Jely jsme pohodlným autobusem. Po příjezdu do města byla chvilku času, tak jsme si prošly centrum města, na náměstí na trzích koupily snídani, a pak už hurá na výstavu. Výstava byla zajímavá, ale dlouhá. Mrzelo mne, že se tam hodně věcí opakovalo - letošním hitem je v Německu evidentně scrapbook ve všech možných zdobných a ještě zdobnějších polohách. Omlouvám se, ale tahle záležitost mne nijak nezaujala, takže jsem to ani nefotila.... Těšila jsem se, že když je v Německu tak populární práce s papírem, že třeba nakoupím dětem origami papíry s různými motivy - ale bohužel. Ani jeden. Měli nějaké papíry na kusudama koule, ale byl tak tvrdý, že vystavované koule měly varhánkovaté sklady se sedřeným barevným papírem v hraně, což nebylo vůbec pěkné. Takže si musíme poradit nějak sami z českých zdrojů...

Hodně času jsme věnovaly té části výstavy, která se zaměřovala na patchwork, vyšívání a další ruční práce. Součástí výstavy byla i malá výstavka prací jednoho PW klubu z Wiesbadenu. Hodně věcí se ale nesmělo fotografovat, protože na vystavená díla prodávali vystavovatelé návody. To chápu, a proto se na mne nezlobte, není-li těch fotografií více. Těšila jsem se na frivolitky a paličkování, tak oblíbené v Německu, ale bohužel - nebylo tam skoro vůbec nic. Z frivolitek vůbec nic, a z paličkování měla jedna vystavující staré paličky a jeden pár vzorů, ale fakt pár. Holt budu muset na výstavu do Prahy, na krajkářské trhy.

Celý den jsme si s kamarádkou řádně užily, domů se v pořádku vrátily, a tady je těch pár fotografií, které jsem zvládla udělat:

https://picasaweb.google.com/101127875548297686749/WiesbadenKreativWelt2011#

1 komentář:

  1. Fotky jsou nádherné, určitě by se mi na výstavě líbilo. To víš, Ty už jsi rozmlsaná a mohla bys výstavy pořádat sama :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře! Jsou pro mne moc důležité. Jana

25.12.2022

 Krásné a poklidné vánoční svátky všem! U nás rochu ve zmatcích, trochu v nemoci, ale i tak jsme si Štědrý den s dětmi užili dle možností. S...