neděle 5. ledna 2014

Lednové ohlédnutí a plánování

Začal nový rok. Každý začátek přináší touhu rekapitulovat předchozí fázi, a aspoň trošičku naplánovat tu následující.

Takže co bylo, a co bude?

V loňském roce jsem až na jeden vyšívačský rest dokončila všechny ufounky (kostlivečky po česku), a vše, co jsem si vloni pořídila (až na jednu sadu z podzimního srazu), jsem také vyšila. Z dlouhodobých ufounků mi tu zbývá pouze Luční kvítí od Lanarte, a to bych letos mohla zvládnout. Jako odměnu jsem si dovolila letos splnit si jeden dávný sen, a pustila jsem se do vyšívání slunečnic z Malování jehlou. Jsou mým obrovským přáním od chvíle, kdy se poprvé objevily. K nim do série bych si jednou přála i ty kosatce a slézové růže. Látku jsem na ty druhé dvě kytice střihla rovnou s látkou pro slunečnice:-))











Bohužel jsem se vloni moc nevěnovala patchworku - z ufounků mi nic neubylo, naopak dva přibyli, a to mne moc mrzí. Doufám, že letos bude patchworkově úspěšnější rok. Ráda bych letos dokončila obě samplerové deky. A předělala červenou srdcovku. Větší cíle si dávat nebudu, protože po loňském šicím neúspěchu nemám odvahu.





Od loňského roku jsem hrdou majitelkou overlocku - dostala jsem ho od maminky s babičkou. Zatím se seznamujeme, mám z něj obrovskou radost, ale také veliký respekt. Letos bych na něm ráda ušila Zuzince pár sukniček, a třeba i nějaké to tričko nebo tuničku zvládnu... 











Vloni jsem musela být moc hodná, dostala jsem k vánocům obrovskou spoustu dárečků. Některé až pod stromečkem - třeba od Ivanky (mimosa) - tam jsem jich dostala celou tašku. A jaké krásné! Čaje, notýsek, kytičkový diář, voňavý krém a další úžasné dárečky. Zuzanka z Korálky dnů mi poslala dáreček, přestože jsem dárcem měla být v rámci vánoční výměny já, a po rozbalení pod stromečkem na mne vykoukly malířské potřeby - pastely a skicovací tužky. Ach, jak ráda bych se vrátila ke kreslení, tak si slibuji, že letos si alespoň jednou za čas udělám čas a vytáhnu takové nádherné pomůcky a znovu začnu kreslit. A třeba od září se přihlásím na kurz kreslení - moc bych si to přála.... Zuzanko a Ivanko, moc vám děkuji.


Nuž, a to je asi taky tak všechno. Letos bude nutné se trošku víc pověnovat zahradní architektuře - je třeba obrousit a natřít plot, houpačku, kůlnu... A to není málo práce. Plus nějaké prořezání stromů, keřů, oprava studny apod., a mám plán na celý rok, že určitě vše ani nestihnu...

6 komentářů:

  1. Stihla jsi toho hodně a plánů máš taky požehnaně:-))
    To já neplánuju nic, někdy je to tak lepší:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko, jsem člověk milující tabulky, výkazy, plány apod. Ale nehroutím se z toho, když plán neplním, tabulku nevyplňuji a výkaz ukazuje zaostávání hodné záporné rychlosti. Naopak - to je úžasná příležitost výkaz, tabulku i plán přepracovat:-)) Letos mám nejmenší plány za posledních sto let, až mne to samotnou udivilo, že nemám větší ambice. Obvykle mívám seznam na celou A4, letos jenom jednu výšivku a dokončení dvou quiltů - to považuji u sebe za slabotu... Sama jsem zvědavá, jaká pokušení mi letošní rok přinese - třeba začnu víc malovat, nebo zahradničit, nebo péct, nebo něco úplně jiného. A to je na tom životě krásné, viď?

      Vymazat
  2. Jani, máš krásné cíle. Myslím, že můžeš být i spokojená s prací za loňský rok! To určitě :) A do nového roku máš fakt krásné plány. Overlock tiše závidím a moc ti přeji, ať se ti daří šitíčko pro Zuzanku!!
    Jani, měj krásné dny, zdravý a dobrý rok Tobě i dětem, měj se moc krásně!!! Pa, Jola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jolanko, moc děkuji, a i vám přeji, aby ten letošní rok byl pro vás po všech stránkách krásný a úspěšný.

      Vymazat
  3. Krásné plány máš a Ty jsi pilná, určitě je dodržíš. Já si raději nic neplánuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivi, díky, ale byly roky, kdy jsem moc pilná nebyla, tak uvidíme, jaký ten letošní rok bude...

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře! Jsou pro mne moc důležité. Jana

25.12.2022

 Krásné a poklidné vánoční svátky všem! U nás rochu ve zmatcích, trochu v nemoci, ale i tak jsme si Štědrý den s dětmi užili dle možností. S...