pondělí 11. srpna 2014

Kvetou mi látky...

Léto se přehouplo do druhé poloviny, a já skoro nic nestihla ušít, vyšít, dokončit... Nejdřív na mne padl splín, smutek, deprese... Jenže takovýto přístup nic na status quo nezmění, tak mi nezbylo nic jiného, než vzít do ruky jehlu a látky a vytáhnout rozdělané projekty na světlo boží.

Ze všeho nejdřív jsem dokončila kytičky do klubové deky. S těmi mi ještě pomáhala Zuzinka - vybírala zbytečky látek, stříhala záplaty a připravovala kupičky na jednotlivé kytičky. Nakonec jí bylo líto, že je jich prý moc málo - prošla s bídou dva pytlíky se zbytečky - modré a červené:-) No, já myslím, že jich bylo dost, celých 20.




Blanka, která se se mnou pustila do šití BOM Garden Gate, už ukázala tři hotové aplikované bloky. Sice je aplikuje na stroji, zatímco já v ruce, ale myslím, že takovýto skluz už ani rozdíl v technice neomlouvá. Prošla jsem zase zbytkové pytlíky a zopakovala si ruční aplikaci. Ach jo, to to dřelo, to to bolelo, výsledek mne trápí, ale na druhou stranu - po tolika letech přestávky se asi nedalo čekat žádné mistrovské dílo.... Ve výsledku se mi to ale nakonec líbí, aspoň uvidím, jestli se budu v průběhu dalších bloků zlepšovat. Doufám, že ano...


3 komentáře:

  1. Kytičky jsou nádherné! Precizní a tolik... to jsou ty, které se sešívají ručně a je v nich kartónek? Tohle nikdy nepochopím, mně by to prostě nešlo, znám se :-)
    No a ta aplikace, to už vůbec nevím, jak pochválit. Vždyť je to dokonalé! To jsem raději nezkoušela nikdy, to bych nedala. Máš je krásné, plastické.
    Já to shrnu - prostě jako vždy, úžasná a perfektní práce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivi, ano, kytičky jsou ty, co v nich je kartonek. Každá členka klubu měla přes prázdniny ušít 20 kytiček, ale našly se i takové pilné veverky, co jich mají 30 i více. Holt budeme mít k dece i polštáře:-)) A ty jsi taková kecka - tu aplikaci bys dala levou zadní. Moc, moc děkuji za milá slova.

      Vymazat
  2. Jani, ty jsi ale pilná!!!! Všechny kytičky vypadají úžasně!!! Měj moc krásné dny!!! Pa, Jola

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře! Jsou pro mne moc důležité. Jana

25.12.2022

 Krásné a poklidné vánoční svátky všem! U nás rochu ve zmatcích, trochu v nemoci, ale i tak jsme si Štědrý den s dětmi užili dle možností. S...