neděle 18. ledna 2015

Letošní "poprvé"

Letos poprvé mohu s klidným svědomím prohlásit, že jsem něco dokončila. Jako opravdu do úplně a bezvýhradně. Kytičky z minule byly fajn, ale je to jen malý díleček do obrovské skládačky, týmové práce celého patchworkového klubu, na které se ještě bude hodně a dlouho pracovat.

Ale včera jsem udělala poslední steh, naposledy zapošila nit, vyrovnala látku a potěšila se pohledem na hotovou výšivku. Mám z ní obrovskou radost, z dálky je jak živá. Firma RTO - Dáma v klobouku. Teď už jen sehnat rám, vyprat, vyžehlit, zarámovat - a předat spolu s květinou a gratulací... Přiznávám, že loučit se budu nerada, ale doufám, že udělá radost tomu, pro koho je určena.





 Obraz se vyšíval velmi dobře, až na ten namuchlaný tyl na klobouku . to bylo neskutečně dlouhé... Ale růžičky, ty se vyšívaly úplně samy.

















Poslední kradmý pohled dámě pod klobouk....

Sýkorky k nám chodí na svačinu téměř každý den...
 ... takže jsme si se Zuzankou také upekly něco dobrého ke svačince, abychom sýkorkám nezáviděly. Malý pro mne, plněný švestkovými povidly, velký pro děti, plněný nutelou. Asi nejvíc Zuzku bavilo tvarování kytičky. Tento typ prořezávaného a tvarovaného koláče jsme dělali poprvé, a určitě ne naposledy - příště zkusíme i jinou náplň - klidně i slanou...

A když už byla u toho tvarování, tak z jedné rukavičky, která jí zbyla, zkusila vyrobit rybičku... Měla z ní obrovskou radost - však to byla její první....



12 komentářů:

  1. Jani, úžasný. Zuzku bych už nepoznala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, však jsi jí viděla, když ještě nebyla ve škole:-))) Ty děti strašně rychle stárnou, my zůstáváme stejné.

      Vymazat
  2. Jste ohromné šikuly. Výšivka je naprosto luxusní, závidím, že něco takového dokážeš (v dobrém :-) ). Koláč je nádherný. Už jsem ho také nedávno okukovala na internetu. Trochu jsem se bála - nevytéká ta nutela? Podle tvé fotky vypadá, že ne. Musím to také vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alice, také jsem se bála, co to udělá, ale dobrý - nevytekla. Na mne je to moc sladké, ale děti, nuteloví nadšenci, jsou štěstím bez sebe. Mně víc chutnal s těmi povidly, kterými zase neuctím děti. Na nějakou oslavu uvažuji, že udělám špenátovou nebo pizza náplň - to by mohlo mít úspěch.

      Vymazat
  3. Pááni .... ta výšivka je úúúúžasná!!

    OdpovědětVymazat
  4. Ty joooo - ta vysivka je skvostna. Jsi proste velmi skovna. Tve vysivky jsou velni precizni a neprekonatelne.
    Kolac nadherny :)
    A dcerce se rybecka take krasne vyvedla :)
    Jste holky moc sikovne ....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc, moc obě děkujeme. Zuzinka má obzvláště velkou radost z pochvaly.

      Vymazat
  5. Jani, obraz je nádherný!!! Nutelou plněná mňamka byla určitě výborná :) A rybička... první, ale určitě nebude poslední, že? :)
    Pa a krásné dny, Jola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jolanko, rybička asi poslední nebyla, však máme doma spoustu jednotlivých rukaviček, Zuzka ráda ztrácí... Ale našli jsme na netu více rukavičkových zvířátek, tak to vidím spíš na malou rukavičkovou ZOO.

      Vymazat
    2. Rukavičková rybičky, to neznám :-) Dáma v klobouku je noblesní... A sýkorky Ti závidím, jak je teď teplo, tak mi na balkon nelítají a kašlou na mě! :-)

      Vymazat
  6. Ta výšivka je neskutečně krásná. Dlouho jsem něco tak krásného neviděla. Jste moc šikovná. Tak s tou bych se těžko loučila.
    Přeju krásné dny. Jarka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře! Jsou pro mne moc důležité. Jana

25.12.2022

 Krásné a poklidné vánoční svátky všem! U nás rochu ve zmatcích, trochu v nemoci, ale i tak jsme si Štědrý den s dětmi užili dle možností. S...