pátek 21. srpna 2015

Obviňující oči...

... na mne při zařizování čerstvě vymalovaného pokoje udělal syn, a ukázal na kus prázdné stěny v pokoji. "Víš, co jsem sem chtěl pověsit?" No, nevěděla jsem. Prý obrázky Londýna. Proč ne, napadlo mne, Londýn má rád, tak nevidím problém.... Ale ty oči naznačovaly, že to asi není tak jednoduché. Matně jsem si vzpomněla, že nedávno jsem mu vyšila ten autobus, červený, doubledecker. A koupila mu telefonní budku. Červenou. Do série. Ale však to není zase tak dávno. Bohužel je. Dva roky:-(( Stydím se.

Takže jsem po dokončení první řady v HAED tuto obrovskou výšivku odložila a vyhledala sadu od DMC s červenou telefonní budkou, zakoupenou bratru před dvěma lety na vyšívačském srazu pořádaném firmou NB Vyšívání v pražském Edenu.


Po rozbalení mne čekalo překvapení - i u DMC se musí šetřit, takže mulinky nejsou na pořadači z tvrdého papíru, ale jen z obyčejného. Přišlo mi to najednou taak laciné. I bavlnky mi přijdou nějaké slabší. Nevím proč. Možná i kvůli těm obrovským křížkům, které na 14ct Aidě jsou v porovnání s maličkými křížečky na panamce.


Sice jsem si myslela, že to půjde rychleji, dokonce jsem zkusila v těch vedrech vyšívat chvílemi na terase, ale tedy postup nic moc.


Ale už jedu druhou půlku. To jsem ráda.... Tak snad do konce září budou obrázky zarámované a já nebudu mít špatné svědomí...


13 komentářů:

  1. wow, to je pěkné a ty rychlík...vosarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale prd rychlík, želva líná - takové dodací lhůty, to je pro ostudu...

      Vymazat
  2. To je nádherné, Jani! Tomík bude mít pokoj fakt vyšperkovaný. Mějte se krásně, papa, J.

    OdpovědětVymazat
  3. To bude nádherná výšivka. Moc se mi líbí, jak je Tomík nadšený pro tvého koníčka. U takového chlapa bych to skoro ani nečekala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no, ne vždy a ve všem je mi oporou, ale výšivky miluje. Ale musí to být po jeho...

      Vymazat
  4. Ten Tomík se má 😀 obdivuji tě, jak ti to jde od ruky, já na to už nevidím. E

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, já kupodivu na výšivky brýle odkládám... Snad to ještě chvíli vydrží.

      Vymazat
  5. Je to super. Jste moc šikovná. Já jsem se pustila jen do vyšívaných oříšků na vánoce a i to mi dává zabrat. Natož nějaký obraz. Pořád se potýkám se správným směrem křížků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oříšky na vánoce? To neznám, ale musí to být nádherné... Možná mnohem horší než nějaký obraz:-)

      Vymazat
  6. Už druhou půlku? Tak vidíš, jaký jsi rychlík, za chvíli bude budka hotová :-) Já jsem v těch vedrech vůbec nevyšívala...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konec druhé půlky je stále v nedohlednu... Ale jednou to skončí, a Tom bude spokojený, a kvůli tomu to dělám. Těším se na jeho radost, až si je bude věšet...

      Vymazat
  7. Jani, tvoje výšivky jsou velkolepé! Moc tě obdivuji! Já jsem taky hodně křížkově vyšívala, ale posledních pár let už na to špatně vidím. Teď jsem našla předlohy na úžasné vyšívané polštáře a po letech bych se do toho zase pustila. Dřív jsem vyšívala na panamu, ale ta je tak hustá, že na to nevidím ani s brýlemi. V jedné diskusi jsem četla, že se dobře vyšívá na látku Hubert, ale tu vůbec neznám. Chtěla jsem se tě proto zeptat na jaké látky vyšíváš ty.
    Přeji ti krásný večer Vlasta

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře! Jsou pro mne moc důležité. Jana

25.12.2022

 Krásné a poklidné vánoční svátky všem! U nás rochu ve zmatcích, trochu v nemoci, ale i tak jsme si Štědrý den s dětmi užili dle možností. S...