pondělí 9. července 2018

9.7.2018

Červenec, prázdniny, dovolená.

Nevím, jak ostatní, ale já se cítím v půlce dovolené totálně vyždímaná a k smrti unavená. A to jsem prosím letos celou dobu doma - sice jsem minulý týden měla být v Plasech, ale jaksi v práci byl frmol, a tentokrát mne ani jinak milující rodina nepodpořila, ba naopak spíš přidala povinností a starostí, takže nakonec jsem ze všeho zůstala smutná doma. Ještě jsem se z toho úplně nevzpamatovala, ale život jde dál, a já musím s ním - stát se za živa nedá.

Nic moc toho na ukázání nemám. Jak jsem psala výše - v práci je hodně rušno, až tak, že jsem kvůli pracovnímu vytížení zrušila veškeré další aktivity (tedy až na základní údržbu domácnosti, podporu dětí ve stylu prádlo, jídlo, svoz, rozvoz, a zahradu), a na nic dalšího síly prostě nezbyly.

Děti přinesly pěkná vysvědčení. Oba. Mám radost. Zuzka si pro vysvědčení došla ve skládané sukýnce, totální retro - látku jsem dostala od babičky z půdy, takže je možné, že z nějakých sedmdesátek bude.


O dovolené, no, spíše o volnějších dnech jsem se pustila do dokončení úklidu po malování (první týden v červnu jsme malovali cca 1/3 domu), do odbordelení garáže, kde jsem zase o krůček blíže k vysněné šicí dílničce, k pokusu zachránit na zahradě, co se dá (např. kiwi, rajčata, papriky, saláty, dýně apod.), a poslední dva dny jsem i jehlu a vyšívání vytáhla, a pohnula kousek s vánoční HAEDkou.

Na zahradě dozrály třešně, rybíz  a maliny jsou v mrazáku, dozrávají první letní jablka, ta jsou zabalená do prvního štrůdlu.


A to je tak nějak u mne všechno. Tento týden bude ve znamení nákupů, praní, vaření, žehlení, škrobení a balení dětí na tábory a taneční výjezd do zahraničí. A příští týden já zpět do práce.

6 komentářů:

  1. Ty jsi velká pilňucha, není divu, že musíš být unavená. Já v tuhle dobu už taky obvykle sotva pletu nohama a už nemám vůbec žádný elán, abych organizovala a plánovala dovolenou. Až dodělám auditovanou konsolidaci, tak odpadnu pod slunečník na zahradu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, bohužel já padnu asi až do hrobu. Neumím si odpočinout na zahradě - musela bych vypadnout pryč, ale to se mi letos nepovedlo. Uvidím, jak dám dva roky v jednom kole.

      Vymazat
  2. Jani, stíháš věci, na které by normální člověk potřeboval dva další lidi. O náročné práci ani nemluvě. Zalenošíš si vůbec někdy? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viz výše - dokážu, ale jenom mimo domov. Doma to nedokážu. Nejen kvůli všudypřítomné práci, ale i kvůli myšlenkám a vzpomínkám.

      Vymazat
  3. Jani, jak já Ti rozumím ... Stav odpočinku, klidu, přináší skoro neklid... Tak sukně je fakt povedená. Opatruj se. Věrka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuji za návštěvu i pochvalu. Tak klid a odpočinek bohužel u mne nehrozí ani pět minut :-( Někdy si říkám, že už to nevydržím, ale táhnu tu káru furt dál. Ono to nějak dopadne.

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře! Jsou pro mne moc důležité. Jana

25.12.2022

 Krásné a poklidné vánoční svátky všem! U nás rochu ve zmatcích, trochu v nemoci, ale i tak jsme si Štědrý den s dětmi užili dle možností. S...