sobota 10. března 2012

10. března 2012



Dnes byla sobota. Krásný předjarní den - ráno sice mrzlo, pak chvíli svítilo sluníčko, ale odpoledne se zatáhlo a trochu i začalo poprchávat. Proč ale píši, že byl krásný den?

Možná proto, že jsme včera přivezli synkovi nové kolo. No nové - je sice starší, ale pro nás nové. Zuzanka se smířila s tím, že bude mít kolo opět po starším bráškovi (fakt už naposled, slibuji, opravdu slibuji a přísahám). Dnes děti nemohly dospat, vstávaly brzy, udělaly mi snídani skoro až do postele (ano, i takový servis občas doma mám, to se mám, že?), a jakmile zmizela první jinovatka, tak zmizely i děti na kola ven:-) Nejdřív jezdily po cestě před domem, ale nakonec si vyprosily návštěvu hřiště nedaleko našeho bydliště. A já díky jejich programu měla možnost dopoledne dokončit práci, kterou jsem nestihla v týdnu....

A krásný a pohodový den pokračoval. Dnes byla druhá sobota v měsíci, a to znamená, že jsem jela na klub. Dámský klub. Dnes přišlo pár nových dušiček, atmosféra byla úžasná, upovídaná, ale i tvůrčí. Výsledkem je, že máme hotové všechny bloky na první charitní deku. Tedy až dorazí bločky od nemocných členek. Jestli se pochlapím a vše sešiji (Jarmila s Marcelou mi přislíbily pomoc), tak příště na klubu vše sesendvičujeme a připravíme na prošívání. A začneme druhou charitní deku. Tahle společná práce je děsně moc fajn.

Ale dobré zprávy nekončí:-) Ano, dnes byl nádherný den. Podařilo se mi spojit se Sylwií a zapojit se do vyšívačského programu SAL (společné vyšívání) s nádherným motivem propleteného stromu od Renato Parolin s názvem Before Christmas (viz proklik na pravé straně). Hned zítra se pustím do hledání vhodné látky a bavlnek. O látce mám jasnou představu - mám tu kus Huberta, a tohle bude látka jako stvořená pro tento obrázek. Jsem moc ráda, že mne polská děvčata bez problémů přijala mezi sebe. Mám trochu jazykovou bariéru, ale google dnes umí přeložit ledacos, včetně polštiny. Snad si budeme rozumět. Ale angličtina to jistí:-)

Vím, vím, vytahuji další projekt, místo abych pracovala na kostlivcích, jak jsem původně slibovala. Ale když ono je to taaak těžké....


A takto to ještě předevčírem vypadalo u nás na zahradě - zima se ještě nechce vzdát své vlády....
Krásný předjarní víkend!

4 komentáře:

  1. Jani, souhlasím s tebou, že byl krásný den! Ještě jednou děkuji za krásné sobotní odpoledne v krásném prostředí s velmi příjemnými osůbkami! Bylo to moooc fajn :-) Ráda jsem vás poznala!

    A to vyšívání... o tom jsi tam mluvila, uniklo mi to? Super akce, jsi šikula!!! Krásný strom! Kdyby google neklapl, tak písni :-)

    Krásný víkend, pa, Jola

    OdpovědětVymazat
  2. Opravdu dneska bylo krásně, já dokonce nemusela do práce, ač jsem původně měla. Ale na rozdíl od Tebe jsem toho moc nestihla :-) Těším se na fotky hotové deky, ona taková fotka s bloky, by taky nebyla špatná :-)
    Já se taky kdysi do jednoho SAL projektu zapojila, a dodnes není hotový... :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, škoda, že jsi za námi nepřijela... Fotečka tam už je, jen ta, kde je ještě víc bloků, je máznutá:-( Ale i takhle to vypadá dobře, ne?

      Vymazat
  3. Tak to je fajn že si vieš aj užiť a ten nový projekt-no keď ta príprava je taká vzrušujúca

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře! Jsou pro mne moc důležité. Jana

25.12.2022

 Krásné a poklidné vánoční svátky všem! U nás rochu ve zmatcích, trochu v nemoci, ale i tak jsme si Štědrý den s dětmi užili dle možností. S...