čtvrtek 30. května 2013

Květnová aktualizace


Venku prší, je chladno, a já přemýšlím, do čeho se pustit. Práci venku toto počasí moc nesvědčí, ale o to více času mi zbývá na ruční práce, což také není špatné. Nemám pravdu?

Vyšívání obrázku od firmy Zolotoe Runo mne zcela pohltilo - každou volnou chvilku, každý večer prostě musím vyšívat. Výsledek na sebe nenechal dlouho čekat - už mám hotovou celou jednu čtvrtinu! Těším se, až bude večer, já rozsvítím lampu ve svém vyšívacím koutku a vezmu nový list předlohy do ruky a budu pokračovat....








Kamarádka se mne ptala, jak se rozhoduji, kterou barvu látky kam v patchworkovém bloku umístím. Některé návrhy si dělám v programu EQ (Electric Quilt), který jsem zakoupila u paní  Jany Warausové, a někdy prostě jednoduše vezmu čtverečkovaný papír, ukradnu Zuzance pár pastelek a kreslím si, jako když jsem byla malá - a hrozně mne to baví:-))) Návrhy z programu EQ vidíte třeba na Loudavém Peškovi.



V knihovně mi vyšli vstříc a mohu si nechat knihu od Květy Sudové se samplerovou dekou nechat ještě pár týdnů. Ale přesto už mám hotové šablony a chystám se na zbývající čtyři bloky. Jsem pevně rozhodnutá letos dotahovat všechny projekty až do konce. Už žádní další kostlivci!

3 komentáře:

  1. Jani, moc držím palce, abys na Nový rok otevřela skříň a bylo prázdno :) Máš krásné předsevzetí :) a krásnou náplň do deštivých dní :) Pa, J.

    OdpovědětVymazat
  2. prima aktualizace, výšivka vypadá úžasně už teď:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  3. Krásně popisuješ večerní siestu, mám to úplně stejné!!! A současné upršené počasí mi taktéž nevadí :-) Výšivka se krásně klube.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře! Jsou pro mne moc důležité. Jana

25.12.2022

 Krásné a poklidné vánoční svátky všem! U nás rochu ve zmatcích, trochu v nemoci, ale i tak jsme si Štědrý den s dětmi užili dle možností. S...