čtvrtek 4. září 2014

Minirestíky na konci prázdnin

Poslední prázdninový víkend jsme zůstaly se Zuzinkou doma samotné - Tomík odjel s kamarády na chatu. Tak jsme si udělaly holčičí víkend. Sice celý propršel, ale to nám vůbec nevadilo. Pouštěly jsme si pěkné pohádky a rodinné filmy, pily čaj, rozsvítily voňavou svíčku. A samozřejmě vytáhly nějakou ruční práci.

Původně jsem si myslela, že budu chvíli pokračovat v rozdělané výšivce HAED. Poslední týden jsme ale přerovnávali všichni tři své skříně s oblečením a děti i knihovny. Už tolik nečtou pohádky, tak vyřadily řadu dětských knížek a já přemýšlela, kam s nimi. Tak proběhlo několik přesunů a redukcí, a v ložnici se našlo místečko, kam jsem tyto knihy uložila pro svá vnoučata - snad jednou budou... A z té skříňky, kam jsem je dala, jsem přesouvala do jiné skříňky sady na vyšívání, které jsem v předchozích letech nastřádala. A při té příležitosti na nás vypadly tři malé sadičky - jedna od Janlynn, dvě od Little Critters. Už jsem si myslela, že je na ně Zuzinka malá, že bych je třeba časem vyšila pro malé neteře, ale Zuzinka udělala smutná očka, a když bylo venku tak krásně nevlídno, tak jsem si je vzala do křesla k televizi, a za necelý víkend měla Zuzka tři malé radosti v hrsti:-)

Zuzanka také vyšívala, ale ještě nemá hotovo. Také vyráběla gumičkové náramky pro kamarádky, které negumičkují - divím se, že vůbec někdo takový ještě existuje. Zdá se, že gumičková mánie zasáhla kompletně celou republiku:-)


7 komentářů:

  1. Tak mě ještě gumičková mánie nepostihla ... a určitě nepostihne:-)))
    Moc pěkné vyšívání:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, holka, jen se nezříkej - u Zuzky ve třídě gumičkují i kluci, takže Míša přijde, a neříkej, že jako vzorná babička mu s tím nepomůžeš:-)

      Vymazat
  2. Hezké sady. Naše Zuzka negumičkovala, ale stačil první den ve škole a už je v tom :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem prosila kamarádku, aby mi sehnala sadu gumiček z Ameriky, protože tady to na začátku jara ještě nebylo, tak jsem nečekala, že to bude takový fenomén. Takže Zuzka sice byla první, ale docela chvílemi lituji, že jsem jí k tomu takhle dopomohla.

      Vymazat
  3. Já taky negumičkuji! A ani nevím, co to je :-) To víš, my co nemáme doma malá děvčátka, jsme tak trochu mimo :-)
    Holčičí víkend musel být super, živě si vás dovedu představit, musela to být pohodička...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivi, neříkej, že jsi neviděla barevné náramky nebo přívěšky z různě propletených gumiček. Má to snad každý človíček, řeknu Zuzce, ať ti taky udělá náramek:-)) Bude nadšená, a já taky, když nám pár těch kulatých potvor zmizí z domu:-)

      Vymazat
  4. To jsou ale krásné drobnosti! A gumičkování je kapitola sama pro sebe... :-(

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře! Jsou pro mne moc důležité. Jana

25.12.2022

 Krásné a poklidné vánoční svátky všem! U nás rochu ve zmatcích, trochu v nemoci, ale i tak jsme si Štědrý den s dětmi užili dle možností. S...